Een Tentoonstelling zoals Geen Ander!

Tentoonstelling DeBlokhuisPoort

Een Tentoonstelling zoals Geen Ander!

Betreed de betoverende wereld van de criminaliteit, waar de geschiedenis tot leven wordt gewekt en verhalen uit de muren lijken te komen. In Friesland wacht een unieke ervaring op je: een reis door de tijd, aangedreven door de mysterieuze krachten van creativiteit en innovatie.

 

Stel je voor dat de muren van gevangenissen konden spreken. Wat zouden ze onthullen over de levens, het werk en de strijd van de mensen die er verbleven? In 2025 nodigen we je uit voor een avontuurlijke ontdekkingstocht, waarbij elk artefact, elke foto en elk verhaal een stukje is van de puzzel die onze geschiedenis vormt.

 

Deze tentoonstelling biedt echter meer dan een blik op het verleden. Het is een uitnodiging om je verbeelding te verruimen, om te dromen over mogelijke toekomsten en te reflecteren op het verleden. Laat je verrassen door interactieve installaties, stimulerende discussies en artistieke interpretaties die je zintuigen prikkelen en je geest uitdagen.

 

Laat dus los wat je denkt te weten. Dit is geen verzameling van stoffige relikwieën, maar een bruisende bron van ideeën en emoties. Of je nu gepassioneerd bent door geschiedenis, kunst, of simpelweg op zoek bent naar een bijzondere ervaring, deze tentoonstelling biedt iets voor iedereen.

 

De voorbereidingen zijn in volle gang, in de maand februari 2025 is de opening van de tentoonstelling. De locatie van onze tentoonstelling houden we nog even stil. We hebben al een naam bedacht voor deze tentoonstelling zoals geen ander. Wij kunnen aankondigen welke naam wij bedacht hebben voor de tentoonstelling : “Criminaliteit in Friesland”. Er wordt een regio in de provincie Friesland uitgelicht hoe de criminaliteit is verlopen door de eeuwen heen. 

Rond deze tentoonstelling worden vele activiteiten ontwikkeld zoals: lezingen van gastsprekers, rondleidingen met ervaren gidsen van het gevangeniswezen, filmvoorstellingen en vele andere activiteiten. Een tentoonstelling voor alle leeftijden die nieuwsgierig zijn naar de regionale criminaliteit.

 

Blijf ons volgen voor updates op de website blokhuispoort.nl over het verloop naar een tentoonstelling Als geen Ander. 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Janny Kleinveld (maandag, 01 juli 2024 22:49)

    Ben benieuwd